Appartementen Nerja
The Nerja Specialist
Call us 0031 133029010 or 0034 633400980
Mail: info@appartementennerja.nl
Het Balcon de Europa in Nerja boven de zee
Part of VillAndalux
Go to content

Main menu:

Feria in Frigiliana

Apartments Nerja for a wide offer of Holiday Homes, Apartments and villa in Nerja Spain Costa del Sol
Published by in Feest ·
Tags: FeriaFrigilianastierenNerjaappartementenvakantiewoningenvillavakantiewoningmetprivezwembad

Stieren in de straten van Frigiliana tijdens de Feria juni 2011

Tijdens de jaarlijkse Feria in Frigiliana is het hoogtepunt het loslaten van stieren in de smalle straten van het mooie witte bergdorp. Dit gebeurt op zondagochtend om 8.00 uur, nadat alle bewoners eerst een hele nacht hebben gefeest. Rond 8.00 uur 's-ochtends stopt men met feesten en zoekt iedereen een goed plekje achter stevige stalen rekken om het spektakel van dichtbij te kunnen bekijken.
De stieren worden bovenaan het dorp losgelaten en ze zijn zeker heel groot, gevaarlijk en kunnen ook nog eens erg hard rennen. Jonge spaanse mannen rennen voor de stieren uit en proberen uit de buurt van de denderende hoeven te blijven. Bij sommigen is de angst duidelijk van de gezichten af te lezen, anderen hebben meer moed en durven de stieren erg dicht bij te laten komen. Pas op het laaste moment maken ze een sterke wending waardoor ze buiten de baan van de stier zijn en net genoeg tijd hebben om op een van de hekken langs de kant te springen. Uiteindelijk komen de mannen en de stieren uit op het doodlopende punt, onderaan Frigiliana. Hier staan hoge hekken, waar de mannen soepel opspringen om buiten het bereik van de scherpe horens te blijven. Zodra de stieren iets uit de buurt van de helden gaan, springen de mannen de straat weer op en dagen de stieren uit.
Soms kunnen ze de rekken niet meer bereiken en trekken zich op aan balkonnen of aan de typische spaanse rekken die bijna voor alle ramen hangen. Dat zijn spannende seconden want de stieren blijven nog een tijdje onder de bungelende mannen ronddralen. Uiteindelijk staan de stoerste mannen vooraan en gaan het gevecht met de stier direkt aan. Ze staan zo dicht bij de stieren dat ze de stieren bijna kunnen aanraken. Overigens worden de stieren niet verwond of gedood. Het is nog een echte traditie en zeker de moeite van het bekijken waard. Elk jaar in juni tijdens de Feria van Frigiliana op zondagochtend om 8.00 uur.

Voor wie dit evenement een keer mee wil maken; AppartementenNerja heeft mooie appartementen en vakantiewoningen met prive zwembad in Frigiliana en het dichtbij gelegen Nerja. Check ons aanbod voor een mooi appartement, villa of vakantiewoning.
No comments


Contactgegevens Appartementen Nerja
Tel (0031) 013 3029010 Mobiel Spanje 0034 633400980/633400988
Mail: info@appartementennerja.nl
Skype: Villandalux Spanje
Back to content | Back to main menu