Appartementen Nerja
The Nerja Specialist
Call us 0031 133029010 or 0034 633400980
Mail: info@appartementennerja.nl
Het Balcon de Europa in Nerja boven de zee
Part of VillAndalux
Go to content

Main menu:

De Alpujarras: Pampaneira, Bubión en Capileira

Apartments Nerja for a wide offer of Holiday Homes, Apartments and villa in Nerja Spain Costa del Sol
Published by in Cultuur/Natuur ·
Tags: AlpujarrasPampaneirabubionCapileiraWandelingenwandelenAndalusieZuidSpanje


De Alpujarras: mooie witte dorpen Pampaneira, Bubion en Capileira
In de Alpujarras in Andalusie, Zuid Spanje liggen de byzondere pittoreske dorpen Pampaneira, Bubión en Capileira. De dorpen zijn vanuit de kust binnen het uur te bereiken, de tocht ernaar toe is prachtig. De witte dorpjes zijn trapsgewijs tegen de berg aangebouwd en liggen aan de voet van Pico del Veleta, 3395 hoog. Dit is de op twee na hoogste berg van de Sierra Nevada, de bergen zijn hier indrukwekkend. De dorpjes hebben smalle steegjes met witgekalkte huisjes, kleurige bloembakken en fonteinen en je proeft de Arabische invloed. De tijd heeft hier stilgestaan. Niet voor niets staan deze dorpen op de monumentenlijst. Het is heerlijk lunchen op één van de terrasjes in de oude dorpskernen.
Vanuit de kust is het ongeveer een uur rijden door een prachtige omgeving naar het eerste dorp; Pampaneira.
Pampaneira ligt 14 km van Orgiva en ligt op een hoogte van 1150 meter. Het dorp is leuk om door heen te slenteren, binnen te lopen bij één van de talrijke winkeltjes met ambachtelijke produkten. Het mooie dorpsplein aan de voet van de kerk heeft gezellige terrasjes voor een heerlijke zomerse lunch in de schaduw van de kerk.
Bubion is het volgende dorpje en dit ligt op 1300 meter hoogte. De huizen en straten zijn gebouwd door de moren en in bijna elke straat zijn waterbronnen te vinden. Vanuit Bubion prachtige uitzichten op de mooie omgeving. Veel mooie wandelingen zijn hier te ondernemen. Deze mooie omgeving is een paradijs om te wandelen.
Vanuit Bubion is het 5 minuten rijden naar Capileira. Dit is het hoogst gelegen dorp op 1435 meter. Je vind hier veel waterbronnen met vers water uit de bergen. De lokale mensen komen hier naar toe om hun flessen met het verse water te vullen. Ook dit dorp is leuk om doorheen te slenteren en rond te kijken en om met een drankje op het gezellige dorpsplein te eindigen.
Vanaf het uitkijkpunt heb je een adembenemend uitzicht over de Poqueira vallei, Bubión, Pampaneira en de top van de Veleta.
Op de terugweg richting de kust, ook weer fantastische uitzichten en zelfs nog wat wild gespot onderweg.
Tijd om even af te koelen aan het strand van Salobrena en een duik in de heerlijke Middellandse zee te nemen. Daarna bij zonsondergang een hapje eten aan het strand, wat een fantastisch mooie dag was dit. .
No comments


Contactgegevens Appartementen Nerja
Tel (0031) 013 3029010 Mobiel Spanje 0034 633400980/633400988
Mail: info@appartementennerja.nl
Skype: Villandalux Spanje
Back to content | Back to main menu